Herinnering zoeken
Totaaloverzicht Voornaam Achternaam
 
Recente Herinneringen
advertenties
Hoofdpagina
Zoeken
Site aanmaken
Mogelijkheden
Vragen/FAQ
Links
Organisatie
Partners
Contact
Login
 
 
  Vragen over een online gedenkplaats met condoleanceregister

Wat is een gedenkplaats?
Dat is een persoonlijke internetsite met dierbare herinneringen aan een overledene, met tekst (levensverhaal), foto’s, audio- en videofragmenten, levensloop, kaarsjes, herinneringen, condoleances en een stamboom.
Klik hier voor de uitgebreide mogelijkheden.

Waarom?
Een gedenkplaats is een nagedachtenis van blijvende waarde. Familie, vrienden en bekenden kunnen via de gedenkplaats steun betuigen door het plaatsen van een kaarsje of een bericht in het condoleanceregister. Daarnaast kunnen ze ook hun herinnering, anekdote en verhaal kwijt. Dit kan bijvoorbeeld een gedicht, een (kinder)tekening, foto, video- of audiofragment zijn. In de praktijk blijkt dat de directe familie al in de dagen voor de uitvaart veel steun ondervindt van de bijdragen. De gedenkplaats kan aangevuld worden met bijvoorbeeld de rouwkaart, het programma van de afscheidsdienst, teksten van de toespraken, gedenkkaartje etc. Na verloop van tijd is het een 'in memoriam', een plaats om altijd naar terug te keren en herinneringen aan uw dierbare te koesteren.

Is het moeilijk om een gedenkplaats te maken?
Nee, het werkt zeer eenvoudig. Als je overweg kunt met Word, dan vereist het aanmaken en invullen van de site geen extra vaardigheden. Wij kunnen ook de site kosteloos aanmaken inclusief het plaatsen van gegevens. Daarna kun je desgewenst het beheer overnemen. Voor het aanmaken van een gedenkplaats kun je een aanvraag mailen,
klik hier.

Wat heb ik nodig?
Een computer en een internetaansluiting.

Hoeveel tijd kost het om een gedenkplaats te maken?
Het aanmelden kost circa 5 minuten. Daarna kun je op iedere pagina gegevens toevoegen, zoals tekst, foto's etc. De meeste nabestaanden plaatsen eerst het overlijdensbericht en informatie over de uitvaart. Later volgen andere gegevens, zoals levensverhaal, foto’s, audio- en videofragmenten, stamboomgegevens en levensloop. Na het aanmaken kunnen anderen direct een herinnering, kaarsje of condoleance in het condoleanceregister plaatsen.

Hoe kan ik aanvullingen of wijzigingen doen?
Via de beheermodule van de gedenkplaats. Met je loginnaam en wachtwoord kun je, via internet, gegevens op de gedenkplaats aanvullen, wijzigen of verwijderen.

Wat zijn de kosten van een gedenkplaats?
De abonnementskosten zijn € 55 voor 1 jaar, € 125 voor 5 jaar en € 175 voor 10 jaar. De abonnementskosten zijn met name bestemd voor de huur van de server (opslagcapaciteit), technisch onderhoud en ontwikkeling van mogelijkheden. De gedenkplaats is gegarandeerd reclamevrij.
Klik hier voor meer informatie over alle mogelijkheden.

Hoe vinden anderen de gedenkplaats?
De gedenkplaats heeft een eigen webadres, zoals
http://dierbareherinneringen.nl/miep-simonse/. Dit kun je vermelden in de overlijdensadvertentie en op de rouwkaart en/of via mail doorgeven aan familie, vrienden of andere relaties. Daarnaast kan men via het menu zoeken de persoon vinden.

Hoe vind ik een overleden persoon?
Via zoeken kun je eenvoudig of uitgebreid zoeken.
Klik hier. Bij  de kolom "Zichtbaar" staat Ja of Nee. Als er Ja staat, dan is de site toegankelijk voor iedereen. Bij Nee is deze niet toegankelijk voor iedereen.

Wat kan ik doen, als ik bepaalde informatie vreemd of aanstootgevend vind?
Wanneer je op een gedenkplaats informatie tegenkomt die je vreemd of aanstootgevend vindt of waardoor je je gekwetst voelt, dan kun je dit doorgeven aan de beheerder van de gedenkplaats, via 'contact opnemen' in de rechterkolom. Ook kun je een bericht sturen aan Digital Memories Company via het
contactformulier.

Andere vragen?
Staat je vraag er niet bij, stuur ons dan een
e-mail

   
 
  Voorbeeldsites
© 2019 Digital Memories Company | Privacy verklaring | Realisatie: Interact Network B.V.